Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2015. november 21



Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület szervezésében november 21-én első alkalommal került megrendezésre az „OKDE Sakkverseny” (csapatverseny). A versenyt a sportbaráti kapcsolatok ápolásán túl, az a nem titkolt szándék hívta életre, hogy lehetőséget biztosítson a civil szervezetek számára a kapcsolatépítésre, céljaik bemutatására, baráti – együttműködési célú kötelék kialakítására. A csapatverseny a FIDE Rapid szabályai szerint, komoly „hangvételben”, zajlott, ami nem zárta ki azt a remek hangulatot, amely végigkísérte a mérkőzéseket. A verseny érdekessége volt, hogy rendkívül fiatal sakkozók is játszottak a csapatokban, ezt Sallay Károly az OKDE elnöke a torna megnyitó beszédében külön is üdvözölte. Kivált öröm volt mindenki számára, hogy ennek a tornának vesztese nem volt, köszönhetően az Apák az Igazságért Egyesületnek (Ai), akik egy különdíjat ajánlottak fel a legkevesebb pontot gyűjtő csapat számára. Kálmán Zsuzsa az „Ai” sajtósa a díj átadása alkalmával elmondta, az Apák az Igazságért Egyesület alapgondolatával megegyező az üzenetük is e díj kapcsán: „soha ne add fel”! A játszmák között lehetőség volt ismerkedésre, beszélgetésre. A tornát a VEZÉR csapat nyerte. A második helyet az OKDE „ChessPol”, a bronzérmet az OKDE „ChessMaster” csapata szerezte meg, míg egyéniben a legtöbb pontot gyűjtő Cseterky Attila vehette át az OKDE különdíját.
Külön köszönet illeti Fehér Gyula nemzetközi sakkmester és bíró, valamint Pilmayer Katalin a Magyar Sakkszövetség titkárának munkáját, mely biztosította e színvonalas verseny megrendezését.
Az OKDE tervei szerint a 2016 évi sakkverseny hagyományőrző módon november hónapban kerül majd megrendezésre, melyre már szeptemberben várja a civil szerveztek 3 fős csapatainak jelentkezését.


Fotó: OKDEpress
Fotóalbum: I. OKDE Sakkverseny – 2015