Egységes Tudományos Törvényes


Aláírták Visegrádi V4 Detektívek Együttműködés alapdokumentumát

Lengyelország – Varsó, 2014. május 30.


Hat hónappal a Visegrádi V4 Detektívek Együttműködésének budapesti alakuló ülését követően a mai napon Varsóban ünnepélyes külsőségek mellett sor került az Együttműködés alapdokumentumának aláírására.


Ünnepi beszédében Sallay Károly, az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület elnöke, a magyar delegáció vezetője kiemelte: “a V4 Együttműködés az elmúlt 20 évben sokszor bizonyította fontosságát, szerepét, s napjainkra fontosabb, mint e négy ország európai uniós csatlakozása előtt volt. Megmutatta a társadalmi szervezetek számára az együttműködésben rejlő erőt, annak rendkívüli előnyeit. E jól kijárt út most a kriminalisztika, azon belül is a detektív szakma képviselői számára kínál lehetőséget. 


Az együttműködés támogatást nyújt a határokon átívelő mindennapi munkánkban, hozzájárul nemzetközi szintű szakmai fejlődésünkhöz, segíti a tagállamok alapító szervezeteit az Európai Unión belüli közös szakmai érdekérvényesítésükben. A most aláírt alapdokumentum megnyitja az utat a közös álom megvalósítása előtt, elkezdődhet a kollektív érdemi munka.”