Egységes Tudományos Törvényes


Budapest, 2014. szeptember 26.

Tisztelt Tagtársak, Kedves érdeklődők, Kedves Barátaink!

Örömmel jelentjük, hogy a Detektív Nyílt Műhely 2013-2014 oktatási év, tanéve 2013. október 05-én kezdetét veszi. Többen izgatottan kérdezték mikor indul az oktatás sorozat, milyen témákkal rukkolunk elő, kik lesznek az előadóink. Megnyugtatunk mindenkit, hogy a szakmai igazi mesterei teszik tiszteletüket nálunk, hogy ismét lenyűgözzenek mérhetetlenül gazdag szakmai élettapasztalatukkal, személyiségükkel. Idén ügyészek, ügyvédek, több Egyetemi tanár, docens, tanársegéd, rendőr főtiszt, tábornok lesz előadónk. Két előadónk a Magyar Tudományos Akadémiáról érkezik egyenesen hozzánk, és tesz örömmel felkérésünknek eleget.


A 2013 – 2014 oktatási évad mottója: a „SZEMÉLY ÉLET és VAGYONVÉDELEM”. Kitérünk a birtokvédelmi anomáliákra is, csakúgy, mint az előző évadban most is a rendszeresen előadásunkon megjelenő érdeklődőink szakdolgozatkésztésre és szóbeli védésre kapnak lehetőséget. A sikeresen vizsgázók elismerésül Egyesületünk legmagasabb szakmai minősítésében részesülnek, melyről oklevelet állítunk ki részükre „DETECTIVE ADVANCED TRAINING“. 


A magas és szigorú szakmai követelményeknek 2013.-ban 4 fő tagtársunk tett eleget. No de lássuk csak mi lesz ősszel a palettán! Első előadásunk immár rendhagyó módon Dr. Bócz Endre ny. Fővárosi főügyész Úr indítja a BTK hatályos változásaival (Általános rész). Az előadás témája terjedelmében 2 előadást igényel, ezért lesz második rész is (különös rész).

Detektív Nyílt Műhely

A kamaszkor szerepe a fiatalkori bűnözés kialakulásában Dr. Bilkei Pál szakpszichológus, kriminál pszichológustól hallgathatjuk. Egy rendkívül érzékeny területre kalauzol el Bilkei Pál előadása, mely megpróbálja feltárni a felnőtté válás legkritikusabb szakaszát, a kamaszkort, a fiatalkori bűnözés szemszögéből, firtatva a szülő, a tanár és a társadalom felelősségét.


Várunk minden érdeklődőt szeretettel! Tagjainknak a részvétel továbbra is kedvezményes. Újdonság a kedvezményes előfoglalás, valamint a diák belépők bevezetése, mely jelképes 1.000 Ft-os áron lesz elérhető, érvényes diákigazolvány bemutatása mellett. Előadásaink nyitottak. Cégvezetők, bűnügyi tudósítók, újságírók jelentkezését is várjuk. Előzetes bejelentkezés ajánlott, mivel a férőhelyek száma korlátozott.