Egységes Tudományos Törvényes


Kriminális Télapó 2013 

Budapest, 2013. december 23.


Egyesületünk az OKDE első ízben rendezte meg hagyományteremtő Télapó ünnepségét, mindannyiunk és gyermekeink, unokáink legnagyobb örömére. Szép számmal érkeztek gyermekek, akik felettébb kíváncsiak voltak, hogy Télapó mit vajon mit rejteget a zsákjában? Az izgalommal várt esemény emelkedett hangulata mindannyiunk szívét melegséggel árasztotta el. 


Horgászverseny IPA BRFK 2013 

Budapest, 2013. augusztus 31.


Örömmel tett eleget az OKDE az IPA BRFK hagyományőrző horgászversenyre történt meghívásnak. A verseny a Joker horgásztavon zajlott, ahol számos profi induló csapat mellett is sikerült szép eredményt elérnie az OKDE horgászcsapatának.

IPA BRFK horgászverseny 2013

Magyar magánnyomozó az Osztrák Detektív Szövetség soraiban 

Budapest, 2013. július 12.


Nem mindennap történik meg, hogy az 1949-ben alapított, nagy hagyományokkal rendelkező Osztrák Detektív Szövetség soraiba magyar detektív lép, ráadásul egy „OKDÉS” kopó. Az Osztrák Detektív Szövetségbe (ÖDV) történt tagfelvételének alkalmából beszélgettünk Horváth Lajos úrral, az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület tagjával.

Átadták a Kossa- Magyary az „Év Detektívje” emlékdíjat 

Budapest, 2013. június 09.

Pándi Ákos

Kiemelkedő teljesítménye miatt feltétlenül meg kell említeni Pándi Ákos az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület tagjának „AZ ÉRME HARMADIK OLDALA, avagy gondolatok az áfa-csalásos ügyek járulékos bűncselekményeivel kapcsolatos magánnyomozásokról” című igényes és színvonalas pályaművének értékes voltát. Pándi Ákos kimagasló teljesítményéért Kossa- Magyary oklevelet vehetett át dr. Herold Károlytól.


A Virág utcai óvodába vitte ajándékait az OKDE Télapó 

Budapest, 2013. december 7.


Egyesületünk tagjaitól érkezett nemes és önzetlen felajánlásokból a karácsonyi jótékonysági ajándékozáshoz képességfejlesztő, korszerű, kreatív játékokat vitt az OKDE Télapója az újpesti Virág utcai óvoda kis lakóinak, melyet az óvodapedagógusok szempontjai, kérései alapján szereztünk be egy lakberendezési világcégtől. Szó szerint nem volt könnyű dolga a Télapónak, hiszen az ajándékok súlya elérte az 50 kg-ot. A csoki télapót és a temérdek szaloncukrot a BONBONETTI CHOCO Kft. vezérigazgatója Sánta Sándor úr, Sallay elnök úr személyes jó barátja ajánlotta fel, melyet ezúton is köszönünk! Élmény volt a sok gyerkőc között lenni, jó volt újból egy picit gyereknek lenni. Köszönjük a lehetőséget a Virág utcai óvoda vezetőjének, pedagógusainak.

Együttműködés a Török Magánnyomozó Szövetséggel 

Budapest, 2013. november 09.


Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület meghívására Budapestre érkezett a Török Magánynyomozók Szövetségének (ÖZEL DEDEKTIFLER DERNEGI – TÜRKIYE ÖDD) küldöttsége, İsmail YETİMOĞLU a szövetség elnökének vezetésével, hogy részt vegyen a Visegrádi V4 Kriminalisztikai Kongresszuson, ahol annak díszvendégei voltak. A török delegáció tagja volt még Ayla YORULMAZ az ÖDD alelnöke, Av. Murat Yusuf SÖYLEMEZ főtitkár és Av. Raziye Oya SÖYLEMEZ a szövetség jogtanácsosa.

Visegrádi V4 Kriminalisztikai Kongresszus 

Budapest, 2013. november 09.


Első alkalommal került sor Budapesten a Visegrádi V4 Kriminalisztikai Kongresszusra, ahol állami mintára a részt vevő országok magánnyomozó szervezeteinek részvételével megalakult a Visegrádi V4 Detektívek Együttműködése.

DETEKTÍV NYÍLT MŰHELY 2013 – 2014  

Budapest, 2013. szeptember 26.


Tisztelt Tagtársak, Kedves érdeklődők, Kedves Barátaink!


Örömmel jelentjük, hogy a Detektív Nyílt Műhely 2013-2014 oktatási év, tanéve 2013. október 05-én kezdetét veszi. Többen izgatottan kérdezték mikor indul az oktatás sorozat, milyen témákkal rukkolunk elő, kik lesznek az előadóink. Megnyugtatunk mindenkit, hogy a szakmai igazi mesterei teszik tiszteletüket nálunk, hogy ismét lenyűgözzenek mérhetetlenül gazdag szakmai élettapasztalatukkal, személyiségükkel. Idén ügyészek, ügyvédek, több Egyetemi tanár, docens, tanársegéd, rendőr főtiszt, tábornok lesz előadónk. Két előadónk a Magyar Tudományos Akadémiáról érkezik egyenesen hozzánk, és tesz örömmel felkérésünknek eleget.

Detektív Nyílt Műhely

Komoly szakmai programmal készül az OKDE az új oktatási tanévre 

Budapest, 2013. szeptember 18.


A nyári szünet végeztével több oktatási Intézmény, társadalmi szervezet készül az új oktatási, képzési tanévre. Nem történik ez másként az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesületnél sem. Az Egyesület Szakmai alelnökénél érdeklődtünk, mi várható az Egyesület 2013 – 2014-es oktatási évében?

OKDE DNYM

FEDERPOL 57. kongresszusa, IKD kihelyezett ülése, Róma – Tivoli Therme 

Róma, 2013.május 23-25.


Kellemes kora nyár fogadta az örök város, Róma északkeleti szeglete mellett található Tivoli Therme településén a FEDERPOL 57. kongresszusára és a Nemzetközi Detektív Egyesület (IKD) kihelyezett ülésére érkező résztvevőket, vendégeket, meghívottakat. A rendezvény színhelyéül a rendezők a Grand Hotel Duca d’ Este hotel kongresszusi termét választották, az alig 10 km-re fekvő Tivolitól, annak csodálatos a XVI. században épült palotájától. Rendkívül impozáns hotel, profi kongresszusi helyszín, mely biztosította a rendezvény amúgy is kimagasló szakmai színvonala mellett azt az atmoszférát, mely a háromnapos rendezvényt igazán mesterivé varázsolta.

Sallay Károly

ABI 100 – WAD – IKD kongresszus

London, 2013. április 26.


London adott otthont 2013. április 25-e és 28-a között a Nemzetközi Detektív Egyesület (IKD) és a Nyomozók Világszövetsége (WAD) küldöttgyűlésének, melyre a világ minden részéről érkeztek detektívek. A nemzetközi találkozókhoz szorosan kapcsolódik a Brit Nyomozók Egyesületének (ABI) 100 éves jubileumi ünnepségsorozata. Az eseményen az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület is képviseltette magát. Az eseményről az OKDE hivatalos Facebook oldalán élőben, a helyszínről tudósított Sólyom László Zoltán az OKDE elnöki tanácsadója, egyben a delegáció vezetője.

Sólyom László és Tony Imossi