Egységes Tudományos Törvényes


Pozsonyban tárgyaltak a V4 Detektívek küldöttségei

Szlovákia – Pozsony, 2014. február 22.


Pozsonyban folytatta munkáját a Visegrádi V4 Detektívek Együttműködése, mely a múlt évben kezdte meg működését az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület kezdeményezésére. A tanácskozáson a delegációk áttekintették a Visegrádi V4 Detektívek Együttműködésének jövőbeni stratégiáját, megfogalmazták azokat a célokat, melyek jól működő alapokra helyezett regionális együttműködést biztosítanak a szomszédos országok magánnyomozóival folytatott közvetlen, közös munka során. A regionális együttműködés középpontjában az Európai Unió területén végzett detektív munkával kapcsolatosan felmerülő kérdések, problémák közös kezelése, ezáltal határozottabb érdekérvényesítés szerepel.


Az együttműködés résztvevői mindemellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a visegrádi térség közös történelmi gyökereiből fakadó detektív hagyományok ápolására, megőrzésére. Az együttműködés keretében teret kapnak különböző, a szakmával kapcsolatos kulturális programok is.

 

A Visegrádi V4 Detektívek Együttműködésének soros elnöki tisztét 2014. december 31-ig az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület tölti be. Ez idő alatt kiemelt hangsúlyt fektet a társadalom, ezen belül a társadalmi szervezetek bűnmegelőzésben történő szerepvállalására. Reményei szerint a kidolgozott V4 bűnmegelőzési program elindítására még a magyar elnökség idején sor kerülhet.


A lengyel PIO és szlovák SKSB delegáció a találkozón