Egységes Tudományos Törvényes


V. OKDE Sakkverseny

Budapest, 2019. november 9.


November 9-én hagyományőrző módon, ötödik alkalommal került megrendezésre az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület szervezésében az „OKDE Sakkverseny”. A versenynek ebben az évben ismét a Magyar Sakkszövetség impozáns belvárosi versenyterme adott otthont. A Falk Miksa utca 10. szám alatti épület rendkívül jól megközelíthető mind tömegközlekedéssel, mind autóval, igazán kedves utcácska, sok fával és temérdek exkluzív üzlettel.


Visegrádi V4 Detektív párbeszéd

Budapest, 2019. október 7.


A Visegrádi V4 Detektív Együttműködés keretében Budapesten bilaterális tárgyalást folytatott a Slovenská Komora Súkromnej Bezpečnosti (Szlovák Magánbiztonsági Kamara – SKSB) és az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület küldöttsége. A szlovák delegációt Imrich Vaváček az SKSB elnöke (Pozsony korábbi főkapitány helyettese) vezette. A megbeszélésen felmerült az igény egy egységes magánnyomozói törvény igényére a V4 országainak területén. 


OKDE GLOCK Vándorkupa 2019

Gyál, 2019. szeptember 14.


Szeptember 14-én, szombaton került megrendezésre a Glock Kupa Magyarország 2019 lövészverseny, melyen a múlt évben alapított OKDE GLOCK JUNIOR VÁNDORKUPA újrázva, rendkívül magabiztosan ismét Szarka Ákos a ZEN Rendészeti SE utánpótlás versenyzőjéhez került. Gratulálunk az ifjú versenyzőnek!


OKDE KÖZGYŰLÉS 2019

Budapest, 2019. május 13.


2019. május 13-án „Változó Európa, változó biztonság” címmel tartotta meg éves rendes közgyűlését az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület a Benczúr Házban.


IX. Rendőr-és Tűzoltónap

Budapest, 2019. április 27.


A magánbiztonság fejlesztésének trendjei a V4 országaiban címmel rendezett konferenciát a Visegrádi V4 Detektív Együttműködés keretében az SKSB (Szlovák Magánbiztonsági Kamara) Pozsonyban a Pozsonyi rendőr Akadémián. Az eseményen az OKDE képviseletében Dr. Németh Zsolt, egyetemi docens „A magánbiztonsági szakemberek helye a közbiztonság megvalósulásában” című előadását hallhatták a konferencia résztvevői. A Visegrádi V4 Detektívek küldöttségei munkamegbeszélést folytattak a szervezet jövőbeni feladatairól, a szakágazat V4 keretében történő hatékonyabb érdekképviseltének lehetőségeiről.


Visegrádi V4 Detektív konferencia

Pozsony, 2019. április 17.


2019. április 16-án a pozsonyi Barónka Hotelben találkoztak a „Visegrádi V4 Detektív Együttműködés” tagjai. A munkaértekezleten a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia képviselői áttekintették a V4D eddigi tevékenységét, és megvitatták a V4D jövőjét.


OKDE Jótékonyság 2019

Budapest, 2019. december 20.


A karácsonyi ünnepek közeledtével hagyományőrző módon adományt gyűjtöttünk óvodás gyermekek számára. Ebben az évben a csepeli Zsongás Óvodához juttattuk el célzott támogatásunkat, Tagtársaink nemes és önzetlen segítségének köszönhetően. Tóth Enikővel az intézmény helyettes igazgatójával történt előzetes egyeztetésünknek megfelelően hagyományainktól eltérően nem játékokkal, hanem új öltözőszekrények beszerzésének anyagi támogatásával segíthettük az óvoda gyermekeit a mindennapokban. Az óvoda által hamarosan beszerzett csodaszép és korszerű öltözőszekrények biztosítják majd a gyermekek számára, hogy komfortosabb körülmények között öltözhessenek, tárolhassák ruháikat. Boldog karácsonyt !


IPA MSZ BRFK horgászverseny 2019

Budapest, 2019. augusztus 24.


Idén is megrendezésre került az IPA MSZ BRFK hagyományőrző horgászversenye, melyre meghívást kaptunk. Egyesületünk négy csapattal – OKDE CAT FISH, OKDE PESCE D’ORO, OKDE BIG FISH, OKDE POLIPO – vett részt a versenyen.


Az OKDE elnökét köszöntüttük

Budapest, 2019. május 28.


Sallay Károlyt az OKDE elnökét, 65. születésnapján köszöntöttük. Sok egészséget, további szakmai sikereket kívánunk!


NKE – A rendetlenség rendje 

Budapest, 2019. március 27.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészettörténeti Tanszék Vezetőjének meghívására 2019. március 21-én részt vettünk az általuk szervezett tudományos tanácskozáson.

A tudományos konferencia fő témája az 1918 – 1922 közötti részben vészterhes időszak rendvédelme volt. Befolyásolástól mentes kutatást végző, kiváló egyetemi kutatóktól megismerhettük ezen időszak valódi, reálisan bemutatott eseményit, történéseit.