Egységes Tudományos Törvényes


Budapest, 2013. november 09.

Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület meghívására Budapestre érkezett a Török Magánynyomozók Szövetségének (ÖZEL DEDEKTIFLER DERNEGI – TÜRKIYE ÖDD) küldöttsége, İsmail YETİMOĞLU a szövetség elnökének vezetésével, hogy részt vegyen a Visegrádi V4 Kriminalisztikai Kongresszuson, ahol annak díszvendégei voltak. A török delegáció tagja volt még Ayla YORULMAZ az ÖDD alelnöke, Av. Murat Yusuf SÖYLEMEZ főtitkár és Av. Raziye Oya SÖYLEMEZ a szövetség jogtanácsosa. 

Még ez év nyár elején Rómában a FEDERPOL kongresszusán az ÖDD tiszteletbeli elnökének Yusuf Vehbi DALDA úr javaslatára kezdődtek egyeztetések az együttműködés lehetőségét vizsgálva. Már a római kongresszuson tárgyalóasztalhoz ült Sallay Károly az OKDE elnöke és Yusuf Vehbi DALDA úr. Az igen szívélyes hangvételű megbeszélés végeztével egyeztettek a tárgyalások folytatásáról, a szerződés mielőbbi előkészítése, véglegesítése érdekében. 

İsmail YETİMOĞLU előadása közben egy török újságíróval

İsmail YETİMOĞLU az ÖDD elnöke előadása közben

İsmail YETİMOĞLU az ÖDD elnöke és Av. Murat Yusuf SÖYLEMEZ főtitkár

İsmail YETİMOĞLU a Török Detektív Szövetség elnöke Av. Murat Yusuf SÖYLEMEZ főtitkár társaságában


Ez év szeptember elején a tárgyalási folyamatok felgyorsultak és hamarosan elkészült a végleges együttműködési megállapodás tervezete, mely egy hosszú távú együttműködést tartalmaz. A két országban működő szervezet munkáját elősegítő megállapodás került véglegesítésre, mely tartalmazza a speciális szakmai kérdésekben történő információ cserét, az oktatás területén történő együttműködést. Segíti a két egyesület az ÖDD és az OKDE tagjainak egymás országaiban végzett munkáját, esetleges vitás kérdéseik rendezését. Az ÖDD és az OKDE szorosan együttműködik és támogatják egymás érdekeit a nemzetközi kapcsolatokban.

İsmail YETİMOĞLU és Sallay Károly aláírja az együttműködési megállapodást

A dokumentum aláírásának ünnepélyes pillanata


A véglegesített együttműködési dokumentum aláírása a kongresszus egyik ünnepélyes pillanata volt, melyet az ÖDD elnöke, İsmail YETİMOĞLU és az OKDE elnöke, Sallay Károly látott el kézjegyével.

Fotó: OKDEpress