Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2014. szeptember 20.






Fotó: OKDEpress

Hatalmas siker kísérte az idén immár nyolcadik alkalommal megrendezett Glock Kupa Magyarország nemzetközi lövészversenyt. Számos kimagasló eredmény születet, köztük az idén debütáló 11 versenyző között a legjobbnak, Lados Péternek, Sallay Károly az OKDE elnöke adta át Egyesületünk különdíját.


Pár héttel ezelőtt meghívást kapott Egyesületünk, Kurucz Miklós és Dr. Kovács Géza uraktól (K-Force Védelmi Rendszerek Kft.) vezetőitől a 8. Glock Kupa Magyarország nemzetközi lövészversenyre. A versenynek hagyományos módon, a Gyálon található „Gemini lőtér” adott otthont. A meghívásnak eleget téve részt vettünk a rendezvényen, és a legeredményesebb debütáló versenyzőt az OKDE különdíjával jutalmaztuk. 


A rendezvény profi módon szervezett és gördülékenyre sikeredett. Reggel 8 órától mérhette össze tudását a 60 induló. A taktikai lőfeladatok bizony még a haladóknak sem ígérkeztek egyszerűnek. A korábbi évek résztvevői számához viszonyítva közel 20% volt az új versenyzők létszáma. A korosztály igen vegyes volt. A huszonéves fiataloktól a 70 feletti nagypapákig jelen voltak a lelkes lőporfüst-szagfüggők. A fiatal hölgyek aránya is emelkedő tendenciát mutatott. Bizony nem csak csinosak voltak a lányok, hanem villámgyorsan és pontosan küzdették le a kijelölt „ellenségeket“.


Eredményt hirdettek hivatásos, sportlövő, önvédelmi kategóriában. Díjazták a legeredményesebb külföldi sportolókat és a női kategória legjobbjait is. 


Egyesületünk díját, mint a legeredményesebb debütáló sportoló Lados Péter nyerte el kimagasló teljesítményével. Lados úr jelenleg a Készenléti Ezred hivatásos állományú munkatársa. Reméljük parancsnokaik is büszkék eredményére. Teljesítményéhez ezúton is, ismét szívből gratulálunk!


A rendkívül igényesen megrendezett esemény Tarcsa Lajos úr profi szervezőmunkáját dicséri. Köszönjük!