Egységes Tudományos Törvényes


Budapest, 2014. április 26.





Immár hagyományosnak mondható helyszínen a Városligetben, idén IV. alkalommal került megrendezésre a két védőszent, Szent György és Szent Flórián napja között a Rendőr- és Tűzoltónap.


„Egy nagyon jól sikerült, jókora érdeklődés mellett lezajlott rendezvényen túl” értékelte Sallay Károly az OKDE elnöke az Egyesület bemutatkozást a IV. Rendőr-és Tűzoltónapon. Az esős nap ellenére sok látogatót vonzott az ünnepi esemény, főként kisgyerekes családok érkeztek az eseményre. Az OKDE sátrában mind szakmabéliek, mind az érdeklődő látogatók nagy számban fordultak meg. Az eseményt Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is megtekintette. Lehetőség nyílt rendkívül jó hangulatú, baráti, szakmai műhelybeszélgetésekre. Mind a rendőrség, mind a tűzoltóság sok technikai látványosságot hozott a fesztiválra. Aki nosztalgiázni vágyott az sem volt csalódott, hiszen megtekinthette a két testület régi egyenruháit, gépjárműveit, így lehetőség nyílt fotót készíteni (szelfizni) egy matuzsálem Moszkvics vagy éppen egy Zsiguli típusú járőrautók társaságában.


Az ünnepi rendezvény elengedhetetlen elemei a látványos technikai bemutatók és különböző szakmai programok sem maradtak el, aprók és nagyok örömére. Bűnügyi technikusok, rendőrségi fegyverszakértők avatták be a látogatókat munkájukba. Természetesen nem maradhatott el a nyomkövető- és járőrkutyák bemutatója sem. A TEK is bemutatta néhány járművét, s nemcsak a gyermekek örömére bizony be is lehetett ülni azokba. ORFK-OBB sátrában KRESZ teszteket lehetett kitölteni. 


A gyerekek körében osztatlan sikert könyvelhettek el a csodálatos piros modern és nosztalgia tűzoltókocsik. Kezelőik a tűzoltók pedig hasznos a tűzmegelőzéssel kapcsolatos beszélgetésre, tájékoztatásra invitálták a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Hangulatos zenéről a Készenléti Zenekar gondoskodott.


Fotó: OKDEpress