Egységes Tudományos Törvényes

Budapest,  2015. augusztus 21.


Nyár végén kipihenten, még élményektől szédült (jobb esetben csak széppel) fejjel az ősz kezdetével mindenki a munka, az iskolapad felé néz. Sokan munkájuk mellett kezdik meg, vagy éppen folytatják már megkezdett tanulmányaikat, járnak szimpóziumokra, előadássorozatokra. Így vannak ezzel azon hallgatóink is, akik az elmúlt években részesei voltak az OKDE Detektív Nyílt Műhely előadássorozatának. Az okulni vágyók találkozhattak a szakmai igazi mestereivel, részesei lehettek egyedi hangvételű, témájú előadásaiknak, mellyel bizton állíthatjuk, nem mindennap találkozhatnak.

Oktatássorozatunk az elmúlt évek alatt számos érdeklődésre igényt tartó szakmai vagy éppen a szakmához szorosan kapcsolódó témát dolgozott fel, nagy sikerrel. Az elméleti előadásokat, hiánypótló szakmai gyakorlatok, tréningek is kísérték, szintén rendkívül nagy sikert aratva. Büszkék vagyunk rá, hogy az OKDE Detektív Nyílt Műhely nevet viselő oktatási programja az elmúlt hét szemeszterben, közel húsz előadási napon, 36 témakört dolgozott fel, 72 órában, 23 neves előadótól, amelynek 170 hallgató lehetett részese.  A korábbi évek oktatási tapasztalatai ösztönözték az OKDE szakmai vezetését, így a DNYM 2015 – 2016 oktatási évben még extrémebb szakmai, a magánnyomozó szakmához kapcsolódó rendkívül hasznos témaköröket ajánl az oktatás iránt érdeklődők számára.


  1. Humánetológia – bűnözőnek születtem?
  2. Képalkotás – digitális fotózás, videózás
  3. Műkincseink védelme, festmények hamisítása napjainkban
  4. Fegyverek világa – önvédelem
  5. Biztosítási csalások nyomozása

Az új oktatási évben is zseniális szakmai előadóink mérhetetlenül gazdag szakmai élettapasztalatukkal, személyiségükkel nyűgözik majd le a DNYM hallgatóit. Az előadássorozat hagyományainak megfelelően a 2015 – 2016-os oktatási évben is, az előadásainkon rendszeresen megjelenő hallgatóink szakdolgozatkésztésre és szóbeli védésre kapnak lehetőséget. A sikeresen vizsgázók elismerésül az OKDE legmagasabb szakmai minősítésében részesülnek, melyről oklevelet kapnak „DETECTIVE ADVANCED TRAINING 2015-2016“. Az éves programról részleteket, hamarosan honlapunkon, illetve az aktuális előadásokról Facebook oldalunkon is olvashatnak, tájékozódhatnak.