Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2015. április 25.


Dr. Herold Károly az ATV stábjának nyilatkozik

Beszélgetés egy rendészeti szakközépsikolai hallgatóval

állandó életkép az OKDE sátránál

„Egy nagyon jól sikerült, jókora érdeklődés mellett lezajlott rendezvényen vagyunk túl” értékelte a múlt évhez megszokott módon Sallay Károly az OKDE elnöke az Egyesület részvételét az V. Rendőr-és Tűzoltónapon. Immár hagyományosnak mondható helyszínen a Városligetben, idén ötödik alkalommal került megrendezésre közösen a Katasztrófavédelem és a Rendőrség ünnepe. A Rendőrnapot 1992 óta rendezik meg, minden évben április 24-én (illetve az azt követő szombati napon) Szent György napján. Szent György a Magyar Rendőrség védőszentje (április 24.), míg Szent Flórián a Tűzoltóké (május 04.). Ennek a remek rendezvénynek immár második éve részese az OKDE. Igazán nyárias, napsütéses időben zajlottak a programok. Rendkívül nagy érdeklődés közepette az OKDE sátránál az Egyesület magyar – angol nyelvű bűnmegelőzési színezőjét színezhették kicsik és nagyok egyaránt. Nagy sikere volt az OKDE lufijának is, amiből 500 darab is kevésnek bizonyult. Természetesen az OKDE sátrát felkeresték a szakma jeles képviselői is, így lehetőség nyílt jó hangulatú, baráti, szakmai műhelybeszélgetésekre.

Rendkívül megtisztelő, egyúttal nagy öröm, hogy különböző közösségi portálokon a következő bejegyzéseket, hozzászólásokat lehetett olvasni a programmal kapcsolatban: „Egyszerűen remek volt! Minden tiszteletem azoké, akik szervezték, közreműködtek, segítettek bármiképpen a nap lebonyolításában! Hihetetlen felemelő volt látni, ahogy minden járműnél, programnál mosolygós, kedves emberek segítettek nekünk… Köszönjük szépen!” – „Nekünk ez volt az első, de biztos nem az utolsó!” – „Csatlakozom én is! Mi is most voltunk először, hihetetlen jól szervezett programok voltak, a gyermekek is nagyon élvezték. az eddigi városligeti programok közül ez volt a legjobb!”

Unicum volt, hogy az idei fesztiválon részt vett az Országgyűlési Biztos Hivatala is. Idén sem hiányozhattak a rendőrség és a tűzoltóság technikai látványosságai. Az eseményen képviseltette magát a Kábítószer-bűnözés Elleni Szolgálat, a Bűnmegelőzési és a Bűnügyi Technikai Osztály is. A rendőrség a helyszínen toborzást is tartott. Nosztalgiázni is volt lehetőség, a két testület régi egyenruháit, gépjárműveit tekinthette meg a nagyérdemű. A hangulatos zenéről idén is a Készenléti Rendőrség Zenekara gondoskodott. Találkozunk jövőre ugyanitt!

Fotó: OKDEpress