Egységes Tudományos Törvényes

Budapest 2016. november 05.

Kellemes őszi délelőtt az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület szervezésében november 05-én megrendezésre került a II. OKDE Sakkverseny, csapatversenye. Meghívott vendégeink között volt Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Kálmán Zsuzsa az Apák az Igazságért Egyesület újságírója és Dr. Martinkó Károly nyá. r. ezredes a Magyar Rendőr újság egykori főszerkesztő helyettese. Dr. Martinkó Károly 16. kötete az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára jelent meg, melyben hűen érzékelteti mindazt, ami 1956. október 23-tól november 4-ig, majd utána történt. Szerepelnek benne neves színművészek, a Corvin-köziek parancsnokhelyettese, áldozatok… a sakkverseny mellett a könyv kapcsán klubbeszélgetés is zajlott.

Sallay Károly és Dr. Martinkó Károly

A csapatverseny a FIDE Rapid szabályai szerint zajlott, mely szabályok betartására és a verseny levezetésére immár második alkalommal Fehér Gyula nemzetközi sakkmester és bíró ügyelt. Szép eredmények születtek a szoros versenyben. A tornát a PSC II. csapata nyerte, második helyen a PSC I. csapata végzett, míg a harmadik helyet az OKDE II. csapata szerezte meg, akik Dr. Martinkó Károly az alkalomból dedikált könyveivel lehettek gazdagabbak. Egyéni összetett pontszámban, táblahelyezéssel az OKDE különdíját Mérei Sándor vehette át egy Kenyai sakk-készlet különlegességet. Egy szép és nemes gesztus ismétlődött, az Apák az Igazságért Egyesület jóvoltából, akik idén is különdíjat ajánlottak fel, melyet az OKDE III. csapata vehetett át. 

Fehér Gyula és Sallay Károly

Gratulálunk a baráti hangulatú, eredményes versenyhez! Külön köszönet illeti Pilmayer Katalint a Magyar Sakkszövetség titkárát.



Fotó: okdEPRESS

Fotóalbum: II. OKDE Sakkverseny