Egységes Tudományos Törvényes

Budapest , 2017. november 04.

Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület szervezésében november 04-én került megrendezésre a III. OKDE Sakkverseny. Meghívott vendégeink között volt Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács igazgatója, Kálmán Zsuzsa az Apák az Igazságért Egyesület sajtósa. Sajnos Zsuzsa nem tudott személyesen részt venni a rendezvényen, „Minden kedves kollégádnak és az elnök úrnak is kérlek, add át üdvözletemet, őszintén sajnálom, hogy nem lehetek Veletek ott…”


„A jó játékos, a ki elveszít egy sakk-játszmát, meg van győződve róla, hogy a saját hibája okozta a vesztét, s ezt a hibát a játszmája megnyitásában keresi, de megfeledkezik arról, hogy az egész játszma folyamán minden húzásánál ugyanilyen hibákat követett el, s hogy egyetlen húzása se volt tökéletes.” – Lev Tolsztoj, Háború és béke


A sakkcsapatverseny a FIDE Rapid szabályai szerint zajlott, mely szabályok betartására és a verseny levezetésére, egyéb sűrű elfoglaltsága ellenére is, mondhatjuk hagyományosan Fehér Gyula nemzetközi sakkmester, bíró ügyelt. A végig izgalmas, szoros részeredményekkel zajló versenyen igazán impozáns eredmények születtek.


A tornát a PÖSÖC (Pestújhely) csapata nyerte 13 ponttal, második helyen a PSC (Pestújhely) csapata végzett 11,5 ponttal. A csapatok az első és második helyezésért járó kupákat Sallay Károlytól az OKDE elnökétől vehették át. Az előkelő harmadik helyet AiE (Apák az Igazságért Egyesület) szerezte meg 8,5 ponttal, számukra Fehér Gyula nemzetközi sakkmester adta át a harmadik helyezettnek járó kupákat. Ebben az évben a dobogóról lemaradt OKDE csapata, de így is 7,5 pontos szép teljesítménnyel a negyedik helyen zárta a versenyt. Egyéni összetett pontszámban az OKDE különdíját Mérei Sándor vehette át, Szaniszló Csabától az Apák az Igazságért Egyesület elnökétől. A tornán 6 pontot szerzett. Az OKDE különdíját vehette át Dr. Herold Károlytól a versenyen induló legifjabb eredményes versenyző Szaniszló Balázs, aki az AiE csapatát erősítette.


Gratulálunk a nyerteseknek! Jövőre várunk bennetek is szeretettel!


Fotó: OKDEpress
Fotóalbum: III. OKDE Sakkverseny 2017