Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2017. április 22.

Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület idén is sikeresen vett részt a rendőrség és a katasztrófavédelem közös szervezésében a látványokban bővelkedő, immár hetedik alkalommal megrendezésre került ünnepi eseményen. Az Országos Rendőr-és Katasztrófavédelmi nap elmaradhatatlan rendezvényévé vált a fővárosnak. Itt nyílik remek lehetőség a rendvédelem és a civil társadalom kötetlen találkozására. A gyerekeknek is fontos, hiszen beülhetnek szuper tűzoltó- és rendőrautókba, láthatnak terrorelhárítást, közelről megnézhetik, hogy dolgozik a kiképzett szolgálati kutya. 

Dr. Gulyás Gáspár és Sallay Károly
Az OKDE is lelkesen készült az eseményre, mely a Városliget átalakítása miatt idén a Királydomb körül került megrendezésre. Kicsit szűkebb volt a közlekedési hely, de ez nem befolyásolta a sok sikeres programot, amit Egyesületünk szervezett a látogatók részére. Idén is nagy sikere volt a bűnmegelőzési kifestőnknek. szerveztünk detektív játékot, melyet Krázsik József szakmai alelnökünk irányított. Sátrunkat meglátogatta Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is, aki elismerően érdeklődött szervezetünk működésével kapcsolatban. Szóba került az új magánnyomozói törvény is. Szóval remek nap volt ez.

Dr. Pintér Sándor és Dr. Herold Károly
Megismerkedhetnek itt a gyerekek és felnőttek egyaránt a fegyverekkel, részt vehetnek bűnmegelőzési előadásokon, vagy éppen találkozhatnak magányozókkal is. Ez utóbbit természetesen az OKDE jóvoltából.

VII. Rendőr-és Katasztrófavédelmi nap - OKDE
A legfontosabb üzenet: Találkozunk jövőre ugyanitt!


Fotó: OKDEpress

Fotóalbum: VII. Országos Rendőr-és Katasztrófavédelmi nap