Egységes Tudományos Törvényes

Spala, 2017. április 06.

A Visegrádi V4 Detektív Együttműködés tanácskozására került sor Lengyelországban, Spala városkában. A konferenciák helyszínéül is szolgáló üdülőközpontban az OKDE delegációját Sallay Károly elnök vezette. Útjára elkísérte Dr. Gulyás Gáspár az OKDE külügyi testületének elnöke. A tanácskozást a Visegrádi V4 Detektív Együttműködés lengyel tagja a PIO kezdeményezte és szervezte meg.
Visegrdái V4 Detektív Együttműködés, Spala
A megbeszélésen szó esett az együttműködés jövőjéről, közelebbi és távolabbi feladatairól. A résztvevő tagországok delegációi megvitatták a Visegrádi V4 Detektív Együttműködés bűnmegelőzésben vállalható szerepét, valamint véglegesítettek Vlagyimir Abraham és Lorant Lazar kezdeményezésére az általuk képviselt cseh szervezet partneri csatlakozását.

Sallay Károly "őrségben"

A Pilica folyó mellett fekvő Spala Erdőben találhatók Konewkaba és Jeleńbe II. világháborús német bunkerei, amelyekben a háború ideje alatt szerelvényeket tárolt a német hadsereg. Az építmények jellegüknél fogva hatalmasak, így a jeleń-i 355 méter hosszú, illetve a konewkai 380 méter hosszú bunkerek. A bunkereket eleinte a törzsvonatok megvédésére használták, később azonban az áruszállító vonatoknak is védelmet nyújtott. Emellett a közeli üzemekből származó anyagokat is ott raktározták el.


Fotó: OKDEpress