Egységes Tudományos Törvényes

Hollókő, 2018. december 14.


Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület elnöksége kiemelt feladatának tekinti a határokon átnyúló szakmai munka (magánnyomozás, kriminalisztika) elősegítését, mely cél elérése érdekében határ menti találkozók keretében erősíti együttműködést a szomszédos államok szakmai társszervezetivel. Ennek első állomása volt a december 14-én, Hollókőn megtartott határ menti találkozó a Szlovák Magánbiztonsági Kamara (a továbbiakban: SKSB) és az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület (a továbbiakban: OKDE) között. Az OKDE delegációját Sallay Károly elnök vezette. A delegáció tagja volt még Dr. Egyed Lajos ny. r. ezredes, az OKDE regionális irodavezetője, Dr. Herold Károly ny. r. alezredes, az OKDE tiszteletbeli elnöke és Krázsik József az OKDE szakmai alelnöke.

Dr. Herold Károly és Mgr. Ladislav Igenyes, PhD

Az SKSB delegációját Ing. Imrich Vaváček a szervezet elnöke vezette. Kísértében volt Mgr. Ladislav Igenyes, PhD. a Pozsonyi Rendészeti Akadémia, Rendészettudományi Tanszékének docense. Az ünnepi munkaebéd kiemelt témái között szerepelt a kétoldalú együttműködés megerősítése és továbbfejlesztése 2019-ben, valamint a nyomozói szolgáltatások területén már működő együttműködés hatékonyságának növelése. 

Mgr. Ladislav Igenyes, PhD és Dr. Egyed Lajos
Az ünnepi munkaebéd kiemelt témái között szerepelt a kétoldalú együttműködés megerősítése és továbbfejlesztése 2019-ben, valamint a nyomozói szolgáltatások területén már működő együttműködés hatékonyságának növelése. A tanácskozás témái között volt még a jogi segítségnyújtás (beleértve az SKSB és az OKDE tagjai közötti együttműködés során az információk megszerzése, a piaci szereplők közötti határokon átnyúló segítségnyújtás) a másik állam területén végzett szakmai tevékenységek esetében. Fontos téma volt a két ország tudományos közoktatási egyetemeinek tudományos szakmai programjaiban történő részvétel lehetőségeinek értékelése.

Fotóalbum: Cross-border meeting Hollókő, 2018
Fotó: okdEPRESS