Egységes Tudományos Törvényes

Budapest 2018. szeptember 7.


Munkával kezdődött az ősz, szeptember 7-én tartotta meg idei ötödik elnökségi ülését az OKDE. Számos feladat van az asztalon az év második felére. Folytatódik a Detektív Nyílt Műhely előadássorozat, minden előadás különböző a témához kapcsolódó helyszínen kerül megrendezésre, ennek előkészítése most zajlik, emelte ki Krázsik József szakmai alelnök. 

A november hónapban esedékes OKDE Sakkverseny negyedik alkalommal kerül megrendezésre, itt a logika a stratégia dominál. Rendkívül kedvelt sporteseménye az egyesületnek, számos csapat vesz részt a tornán a kezdetektől. Az OKDE tagjainak körében is népszerű, ennek ellenére tartható cél, hogy szeretnénk nagyobb csapatlétszámot elérni a csapatversenyen, mondta dr. Ferenczy Zoltán ügyvivő alelnök. 

Sallay Károly az OKDE elnöke kiemelt feladatának tekinti az ifjúság és a gyermekek védelmét, támogatását, fejlődésük elősegítését. Amikor az OKDE GLOCK JUNIOR vándorkupát alapítottuk szintén ez a cél mozgatott bennünket Reméljük, hogy az utánpótlás korú versenyzők magas színvonalú elismerésével még vonzóbbá, népszerűbbé tehetjük a lövészetet, így talán több fiatal kerül kapcsolatba a fegyverekkel, tanulja meg egyszerre tisztelni, szeretni e sportágat, a fegyvert. Szeretném kiemelni egyik fontos szakmai törekvésünket, miszerint szívesen üdvözölnénk hazánkban a Cseh, Orosz vagy akár a Finn fegyvertartási törvényekhez hasonló törvényt. Modern megújuló társadalom, ideje elgondolkodni ezen is, hiszen jogos igény, hogy egy fiatal értsen a fegyverhez, azt célszerűen, szabályosan használja. Ez az állam szempontjából sem egy vagy több elhanyagolható előnyt jelentene, emelte ki az OKDE elnöke. A karácsonyi ünnepek közeledtével hagyományőrző módon jótékonykodunk, főként óvodás gyermekeknek jutatjuk el az OKDE tagságának nemes és önzetlen adakozásából vásárolt játékokat egy alapfokú oktatási intézményen keresztül. Természetesen tagjaink gyermekeiről, unokáiról sem feledkezünk meg, számukra Télapó ünnepséget szervezünk.

Dr. Herold Károly az OKDE tiszteletbeli elnöke kívánatosnak tartja a határon átnyúló együttműködések bővítését, szakmai utak szervezését. Szorgalmazza az ebben az évben jubiláló, 5. éve működő Visegrádi V4 Detektív Együttműködés szervezetének még hatékonyabb, sokszínűbb tevékenységét.


Fotó: okdEPRESS