Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2019. november 9.

November 9-én hagyományőrző módon, ötödik alkalommal került megrendezésre az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület szervezésében az „OKDE Sakkverseny”. A versenynek ebben az évben ismét a Magyar Sakkszövetség impozáns belvárosi versenyterme adott otthont. A Falk Miksa utca 10. szám alatti épület rendkívül jól megközelíthető mind tömegközlekedéssel, mind autóval, igazán kedves utcácska, sok fával és temérdek exkluzív üzlettel.


Az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület sakkversenye lehetőséget kínál a sportág kedvelőinek a professzionális megmérettetésre, családi, baráti hangulatú találkozó keretében. A sakkverseny a FIDE rapid szabályai szerint kerül lebonyolításra. A torna bírói feladatait a sportsorozat kezdetétől Fehér Gyula nemzetközi sakkmester látja el. 



Az idei találkozó nem várt módon izgalmas véghajrát hozott, mivel hármas holtverseny alakult ki. Ekképpen Fehér Gyula a verseny bírája 5 perces schnell partik lejátszását jelölte ki a három döntetlent játszott versenyző között, így döntendő el, hogy az esélyesek közül, végül ki legyen az első. A hatalmas hajrában végül Mérey Sándor végzett az élen. Rendkívül szép eredménnyel Harsányi Péter a második, míg Kapuszta Csaba a harmadik helyet szerezte meg. 


Az idei torna volt az első alkalom, hogy átadásra került az OKDE SAKK vándorkupája, amelyet a PÖSÖC csapatkapitánya Kapuszta Csaba vethette át Sallay Károlytól. A vándorkupát az OKDE elnöksége 2019 őszén alapította azzal a céllal, hogy a sportágat népszerűsítse, a fiatal gyermekek szüleinek figyelmét felkeltse a sakksport iránt, hozzájárulva így az utánpótlás játékos számának növekedéséhez is.
Várjuk a sakkozni kedvelő civil szervezetek tagjait, jelentkezzenek, hogy a jövő évben ott lehessenek e nagyszerű tornán.

Fotóalbum: OKDE Sakkverseny 2019