Egységes Tudományos Törvényes

Budapest, 2019. október 7.

A Visegrádi V4 Detektív Együttműködés keretében Budapesten bilaterális tárgyalást folytatott a Slovenská Komora Súkromnej Bezpečnosti (Szlovák Magánbiztonsági Kamara – SKSB) és az Országos Kriminalisztikai és Detektív Egyesület küldöttsége. A szlovák delegációt Imrich Vaváček az SKSB elnöke (Szlovákia korábbi rendőrfőkapitánya) vezette. 


A megbeszélésen felmerült az igény egy egységes magánnyomozói törvény igényére a V4 országainak területén. A jövőbeni lehetséges egységes szabályozás előkészítői munkáit a Visegrádi V4 Detektív Együttműködés szervezete magára vállalja. A tárgyaló felek fontosnak tartották, hogy a 2013-ban, Budapesten alapított együttműködés tovább fejlődjék, így immár nem kizárólag a szűkebb szakmai elvárásoknak feleljen csak meg, hanem bővüljön a sport és az oktatás fejlesztése terén is.


Ennek záloga egy egységes, magas színvonalú oktatási stratégia kidolgozása, amely alapvetően nemzetközi bevezetésre készül az együttműködő tagállamok szervezetei számára. A magas színvonalat biztosítja a minőség folyamatos mérése, ellenőrzése (TQM) fejlesztése mellett. A delegációkat fogadta Prof. Dr. Sallai János a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettörténeti Tanszékvezetője, a nemzetközi oktatási kapcsolatok fejlesztése kapcsán.


Fotóalbum: VISEGRAD V4 Detective meeting Budapest 2019